כשמסתובבים בערים הגדולות, ובעצם גם בערים פחות גדולות, אפשר לראות אותם בכל מקום: אופניים חשמליים. לפעמים קשה להאמין שהם נכנסו לחיים שלנו רק לפני כעשור. לכאורה הם היו כאן תמיד (כמו הסמארטפון שגם הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהמציאות שלנו לפני 17 שנים בסך הכל) אך בפועל מדובר בשינוי משמעותי של המציאות. השינוי משפיע גם על סוגיות משפטיות, ובפרט כאשר עולה השאלה מי צריך לשלם עבור נזקי רכוש שנגרמו עקב תאונה עם אופניים חשמליים. כאן בכתבה תמצאו תשובה, ובכל מקרה ההמלצה היא להתייעץ עם עורך דין נזקי רכוש מנוסה.
נזק לאופניים החשמליים או לציוד של רוכב האופניים
במקרה שבו נגרם נזק לאופניים החשמליים עצמם, נזק שכמובן עלול להגיע לסכום כסף משמעותי, או כשהנזק הוא לציוד יקר ערך שרוכב האופניים נשא אתו (למשל לפטופ מתקדם), נצטרך לבדוק מי אחראי לתאונה.
אם הרוכב עצמו אחראי לתאונה, הוא לא יהיה זכאי לפיצוי. לעומת זאת, אם יש גורם אחר שהוביל לתאונה עקב התנהגות לא אחראית או רשלנית, ניתן לתבוע ממנו פיצוי. הכלל הזה נכון במקרה של תאונה עם הולך רגל שהתפרץ לשביל אופניים (אבל לא כשהתאונה התרחשה על מדרכה מפני שלרוכבי אופניים חשמליים אסור לנסוע על מדרכות), או במקרה של תאונה עצמית עקב מפגע בכביש, כשבמצב כזה התביעה תוגש נגד הרשות המקומית (או מי שהיה צריך לטפל בכביש), והוא נכון גם במקרה של תאונה עם רכב.
נזק לצד ג'
ללא ביטוח צד ג', ולמרבה הצער לרוב רוכבי האופניים החשמליים אין פוליסה כזו, כל גרימת נזק לצד ג' עלולה להוביל לתביעת נזיקין כנגד הרוכב. לעתים הנזק עלול להיות גבוה במיוחד, למשל אם נגרמה פגיעה משמעותית למכונית. במקרה כזה חשוב למצוא עורך דין מנוסה. על בסיס הניסיון הרלוונטי בוחן עורך דין תאונות אופניים חשמליים בהתאם לנסיבות הספציפיות ומציע דרכי פעולה אפשריות על-מנת לא לשלם ביתר בגין הנזקים מהתאונה.
באופן כללי כשמחפשים עורך דין נזקי רכוש, יש לניסיון תפקיד מרכזי באיכות הייצוג המשפטי. עו"ד לירון ארהרדט היא אשת מקצוע ותיקה שכבר טיפלה בהצלחה במקרים של תאונות במעורבות אופניים חשמליים, ולכן היא מבטיחה וגם מקיימת שירות משפטי בסטנדרטים גבוהים במיוחד.